Աչքերը քորվո՞ւմ են ու կարմրո՞ւմ… ահա թե ինչ է պետք անել

Ռեհանի հայրենիքը Իրանն է, Հնդկաստանը և Ասիայի այլ արևադարձային շրջանները, որտեղ այս բույսն օգտագործվում է խոհարարական և բուժական նպատակների համար ավելի քան 5000 տարի:

Գոյություն ունի ռեհանի մոտ 70 տեսակ: Ամենատարածվածը սովորական կամ անուշահոտ ռեհան է: Բացի համից և բույրից, ռեհանն ունի նաև առողջության համար օգտակար հատկություններ:

Ռեհանը պարունակում է կարոտին, ռուտին, տանիններ, վիտամին P և բազմաթիվ մակրո և միկրոէլեմենտներ: Ռեհանի տերևները պարունակում են մինչեւ 2% եթերայուղեր` կախված թարմության տեսակից և աստիճանից:

Բացի այդ, ռեհանը հարուստ է մանրաթելերով և նույնիսկ պարունակում է սպիտակուցներ: Իր կազմի մեջ ֆիտոնցիդների պարունակության շնորհիվ այս համեմունքն ունի ուժեղ հակամանրէային և հակասնկային հատկություններ:

Հեռացնում է գլխացավը, բուժում մրսածությունը, ներքին օրգանների բորբոքումները, կոնյուկտիվիտը, աչքերի հոգնածությունը, աչքերի կարմրությունը, տեսողության նվազումը։