Ռեհանի հայրենիքը Իրանն է, Հնդկաստանը և Ասիայի այլ արևադարձային շրջանները, որտեղ այս բույսն օգտագործվում է խոհարարական և բուժական նպատակների համար ավելի քան 5000 տարի:
Գոյություն ունի ռեհանի մոտ 70 տեսակ: Ամենատարածվածը սովորական կամ անուշահոտ ռեհան է: Բացի համից և բույրից, ռեհանն ունի նաև առողջության համար օգտակար հատկություններ:
Ռեհանը պարունակում է կարոտին, ռուտին, տանիններ, վիտամին P և բազմաթիվ մակրո և միկրոէլեմենտներ: Ռեհանի տերևները պարունակում են մինչեւ 2% եթերայուղեր` կախված թարմության տեսակից և աստիճանից:
Բացի այդ, ռեհանը հարուստ է մանրաթելերով և նույնիսկ պարունակում է սպիտակուցներ: Իր կազմի մեջ ֆիտոնցիդների պարունակության շնորհիվ այս համեմունքն ունի ուժեղ հակամանրէային և հակասնկային հատկություններ:
Հեռացնում է գլխացավը, բուժում մրսածությունը, ներքին օրգանների բորբոքումները, կոնյուկտիվիտը, աչքերի հոգնածությունը, աչքերի կարմրությունը, տեսողության նվազումը։