Դուք այլևս երբեք խանութից կարագ չեք գնի՝ փորձելով այս տնական կարագը. ահա, թե ինչպես պատրաստել այն ընդամենը 7 րոպեում

Ինչպես գիտեք, կարագը ստեղծվում է պաստերացված կաթից ու շատ քիչ է պարունակում օգտակար նյութեր։ Իսկ մյուս կողմից՝ ինքնուրույն պատրաստված կարագը շատ օգտակար է, քանի որ շատ վիտամիններ ու հանքանյութեր է պարունակում, որոնք կան հում կաթի մեջ։

Կարագը պարունակում է վիտամին A, որը առաջնային նշանակություն ունի, երբ խոսքը գնում է մեր աչքերի, հյուսվածքների, ատամների ու մաշկի մասին։ Կարագը նաև կարող է պաշտպանել քաղցկեղից այն բանի շնորհիվ, որ պարունակում է ճարպաթթուներ։

Իսկական կարագի լավագույն առավելությունները.

— Այն պարունակում է լեցիտին, որը կարեւոր է խոլեստերինի նյութափոխանակության համար։

— Ինչպես նշվեց վերևում, վիտամին A-ն շատ օգտակար է երիկամների ու վահանաձև գեղձի համար։

— Այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք թույլ չեն տալիս՝ ազատ ռադիկալները վնասվեն։

— Կարագը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք թույլ են տալիս կանխել զարկերակների թուլացումը։

— Վիտամին K-ի և E-ի հրաշալի աղբյուր է։

— Պարունակում է արագ էներգիա։

— Պարունակում է AA՝ թթու, որը կարևոր դեր ունի ուղեղի ֆունկցիայի վրա։

— Կանխում է ստամոքսաաղիքային ինֆեկցիաները։

— Կանխում է ատամների ընկնելը։