Домой Ժամանց Ահա թե ինչու է պետք ամեն օր ուտել վարսակի շիլա

Ահա թե ինչու է պետք ամեն օր ուտել վարսակի շիլա

0
Ահա թե ինչու է պետք ամեն օր ուտել վարսակի շիլա

Վարսակի շիլան կարող է ամրացնել սրտի եւ մարսողական համակարգի առողջությունը եւ դրականորեն ազդել իմունային համակարգի աշխատանքի վրա: Վարսակը կարող է նաեւ բարելավել սպորտային վարժությունների արդյունքները, ինչպես հաստատում են ամերիկյան բժիշկ-սննդաբանները:

Մարզվելուց հետո մեկ ժամվա ընթացքում վարսակի շիլա ուտելը կարող է ավելի արդյունավետ դարձնել մարզումները:

Վարսակի շիլայում պարունակվող բետա-գլյուկանները դրական են ազդում սրտի աշխատանքի վրա եւ իջեցնում են արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը։

Վարսակի շիլայի մեջ պարունակվող բջջանյութը բարելավում է աղիների աշխատանքը եւ երկար ժամանակ պահպանում հագեցածության զգացումը։

Աղիների առողջությունը ուժեղ իմունային համակարգի հիմնական բաղադրիչներից մեկն է: Բջջանյութը, որը կարելի է ստանալ վարսակի շիլայից սնում է աղիների օգտակար բակտերիաներին, ինչն օգնում է բարձրացնել իմունիտետը եւ կանխել օրգանիզմում քրոնիկ հիվանդությունների զարգացումն ու բորբոքային գործընթացները:

Հարկ է նշել, որ օգտակար հատկություններ ունի ամբողջական հատիկներից պատրաստված շիլան, իսկ արագ պատրաստվող փաթիլների մեջ ե՛ւ բջջանյութի, ե՛ւ այլ օգտակար նյութերի պարունակությունը շատ ավելի ցածր է։

NEWS.am Medicine

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here