Արդեն 7 տարի է, ինչ խանութից գնված հավի միսը պահում եմ աղաջրի մեջ և նոր եփում, այլ կերպ հնարավոր չէ… ահա թե ինչու

Հավի միսը սպիտակուցի լավ աղբյուր է՝ նվազագույն յուղայնությամբ: Հավի միսը դիետիկ է, ուստի այն կարող են օգտագործել երեխաներն ու մարդիկ, ովքեր խնդիրներ ունեն աղեստամոքսային տրակտի հետ։ Ավաղ, տնական միս չի կարելի գտնել սուպերմարկետներում։ Ամենուր դրված է իբր թարմ միս՝ մշակված անհայտ նյութերով։

Իհարկե, ավելի լավ է շուկայում գյուղի, տնական միս փնտրել, բայց որտե՞ղ է երաշխիքը, որ գյուղացին չի խաբել, ինչպես թռչնաբուծարանի աշխատողները։

Հավի միսը մշակվում է կոնսերվանտներով և այլ քիմիական նյութերով, որպեսզի այն ավելի արագ աճի, շատ կշռի: Որոշ հավերի կերերի հետ միասին տրվում են քիմիական նյութեր, ուստի ցանկացած դեպքում ավելի լավ է վնասազերծել գնված հավը՝ ինքներդ ձեզ և ձեր ընտանիքին պաշտպանելու համար: Դա անելու մի քանի եղանակ կա:

Աղը հակաբակտերիալ հատկություն ունի։ Իհարկե, մեթոդներից և ոչ մեկը չի կարողանա միսը ամբողջությամբ մաքրել քիմիայից, բայց դրա մեծ մասը կարելի է դուրս հանել աղաջրային լուծույթով: Դրա համար 1 լիտր մաքուր ջրի մեջ լուծեք 1 ճ.գ. կիտրոնաթթու եւ 3 ճ.գ. աղ։ Դրեք հավի միսը այս լուծույթի մեջ: Կարևոր է՝ հավը ամբողջությամբ թաթախել։ Հարմարության համար կարող եք միսը կտորների կտրատել։

Նման լուծումը ոչ միայն կհանի մսից քիմիան, այլև հավի միսը հյութալի և նուրբ կդարձնի, անկախ նրանից, թե ինչպես եք այն պատրաստելու:

Ի դեպ, ավելի լավ է հավի կաշին հանել: Հենց կաշվում են կուտակվում բոլոր թունավոր նյութերը։

Առաջին արգանակը չի կարելի օգտագործել։ Երբ հավը եփում են ջրի մեջ, վնասակար նյութերի 80%-ը կուտակվում է հենց արգանակում։ Այսպիսով, նախ պետք է հավը եփել 20 րոպե և թափել առաջին ջուրը: Այնուհետև լվացեք կաթսան և միսը։ Միայն դրանից հետո կարող եք հավի միսը լցնել մաքուր ջրի մեջ և եփել ապուրը։