
Փետրվարի 14-ի կապակցությամբ անսովոր տորթը միշտ էլ ճիշտ որոշում է։
Այսօր կներկայացնենք սրտաձև տորթ պատրաստելու հեշտ տարբերակ։
ԲԱՂԱԴՐԻՉՆԵՐ ԽՄՈՐԻ ՀԱՄԱՐ
• 150 գ կարագ
• 100 գ մեղր
• 3 ձու
• 250 գ շաքարավազ
• 1 ճ.գ. սոդա
• 650–700 գ ալյուր
• մի պտղունց աղ
ԿՐԵՄԻ ԲԱՂԱԴՐԻՉՆԵՐ
• 0,5 լ կաթ
• 2 ճ.գ. լ. կարտոֆիլի օսլա
• 2 դեղնուց
• 100 գ շաքարավազ
• 70 գ կարագ
• 1 կիտրոնի կեղև
• 10 գ ժելատին
• 150 գ շաքարի փոշի
• 500 մլ սերուցք
• միրգ մատուցելու համար
ՊԱՏՐԱՍՏՈՒՄ
1. Խմորը պատրաստելու համար հարկավոր է պատրաստել ջրով կաթսա և գոլորշու լոգանքի համար նախատեսված աման։ Ձվերը հարել ամանի մեջ, ավելացնել մեղրը, շաքարավազը, կարագը և մի պտղունց աղ։ Թասը դնել ջրային բաղնիքի մեջ։
Խմորը պահել ջրային բաղնիքում, մինչև շաքարավազի հատիկները լուծվեն։ Չմոռանաք անընդհատ խառնել։ Շաքարավազը լուծվելուց հետո խմորը հանել կրակից։
Մինչ խմորը սառչում է, կարող եք պատրաստել կրեմը։ Կրեմի համար կաթը լցնել կաթսայի կամ թավայի մեջ, ավելացնել դեղնուցները, շաքարավազը և օսլան։
Իսկ շարունակությունը կարող եք դիտել տեսանյութում։